Hotel-Petunia-1.JPG
Hotel-Petunia-2.jpg

Hotel Park Inn (Petunia)

verbouwing kantoor tot hotel 5.485 m2 BVO

Plaats Schiphol-Rijk
Locatie Beech Avenue
Opdrachtgever Chalet VI
Architect Ansems Architecten (bouwkundig) Creneau International (interieur)
Bouwtijd 12/11-05/12

Het project betreft de verbouwing van een bestaand kantoorpand (5.485 m2 BVO) tot een driesterren Park Inn hotel. Het pand in Schiphol-Rijk is gesitueerd in een kantorenpark aan de Beech Avenue.

Het gebouw telt vijf verdiepingen en parkeergelegenheid in het souterrain.

Na het volledig strippen van de bestaande kantoorindeling werden op de begane grond voorzieningen zoals een restaurant, een lounge, drie vergaderruimten en de bijbehorende front- en backoffice diensten gerealiseerd. Op de verdiepingen 1 t/m 5 bevinden zich nu 150 luxe hotelkamers inclusief luxe badkamer.

In het souterrain is een sprinklertank met bijbehorende pompkamers geplaatst, alsmede een nieuwe dienstlift. Op het dak van het gebouw zijn de benodigde werktuigbouwkundige installaties aangebracht zoals luchtbehandelingkasten en airconditioningunits.

Ook aan de buitenkant is een aantal aanpassingen gedaan, zo is er nu een grote tourniquet ter plaatse van de entree. Daarnaast is een aantal extra vluchtdeuren aan de voor- en zijgevels gemaakt.

Het project werd in bouwteam gerealiseerd.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)