Hogeveld

54 woningen
Plaats Den Haag
Locatie Mexicosingel e.o.
Opdrachtgever Zevensprong IV en Waal Ontwikkeling
Architect Faro
Bouwtijd 07/03-03/05
Hogeveld_1.jpg
Hogeveld_2.jpg
Hogeveld_1.jpg
Hogeveld_2.jpg

De wijk is opgebouwd uit verschillende buurten met elk een eigen karakter, begrensd door parken en plantsoenen, ecologische zones en waterpartijen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van dit plan is het gesloten bouwblok. De 15 stadswoningen en de 39 eengezinswoningen aan de Mexicosingel maken daar optimaal gebruik van. Zo is er een duidelijke scheiding tussen openbaar gebied en privé-terrein, met achtertuinen die goed op de zon liggen en via een afgesloten achterpad toegankelijk zijn. Aan de voorzijde zijn er voortuinen en een mooi uitzicht op de groene singel.

De koopwoningen zijn zo opgezet dat er een keuze kon worden gemaakt uit diverse indelingen; zoals een vide in de woonkamer voor extra hoge ruimte en veel licht, een ‘Haagsche Hall’ of een dakterras op de eerste etage.

De voorgevel heeft een mooi samenhangend geheel waarin de individuele woning een herkenbare bouwsteen is. Door een karaktervolle baksteen op verschillende manieren te vermetselen en hieraan kleine witte ornamenten toe te voegen, worden de woningen ieder een individueel onderdeel van de fraaie singel.

Download projectblad (PDF)