Het Delftse Goed veld 9

45 woningen
Plaats Delft
Locatie Harnaschpolder
Opdrachtgever Visade
Architect Faro Architecten
Bouwtijd 10/10 – 9/11
Delfts-Goed1.jpg
Delfts-Goed2.jpg
Delfts-Goed1.jpg
Delfts-Goed2.jpg

Het project Het Delftse Goed veld 9 is één van de projecten die in de Harnaschpolder tussen Delft en Den Hoorn zijn gerealiseerd. Het bestaat uit 16 eengezinswoningen en 29 appartementen van verschillende grootten op een plek waar voorheen tuinbouwkassen stonden. De architectuur van Het Delftse Goed verwijst naar die kassen. In de appartementencomplexen zijn de trappenhuizen helemaal van glas en ook in de achterzijde van de woningen is veel glas verwerkt en hout in witte accenten.

De appartementen/maisonnettes zijn er in vier verschillende typen en variëren in grootte van 78 m2 tot 106 m2. Ze hebben een op het zuidwesten georiënteerde buitenruimte, balkon en/of terras en voldoen aan alle hedendaagse kwaliteitseisen voor een uitstekend wooncomfort.

De woonoppervlakten van de eengezinswoningen variëren van 114 m2 tot 121 m2. De woningen liggen aan een brede laan (geen doorgaand verkeer) met een groene inrichting of aan de zuidzijde op een pad dat grenst aan het talud van een brede singel met volop privacy en zon. De woonkamer sluit direct aan op een meer dan dertien meter diepe achtertuin. Er is een gemeenschappelijk binnenterrein waar kinderen veilig kunnen spelen.

De wanden en vloeren zijn van in het werk gestort beton door middel van het tunnelgietbouwsysteem, in combinatie met prefab betonnen balkons en stalen galerijen voorzien van houten galerijdelen. De gevels zijn gemetseld met prefab betonnen en metselwerk sierelementen, in combinatie met een gevelsysteem bestaande uit een houten lattenbekleding.

Download projectblad (PDF)