Het Balkon, blok 13

Plaats Maassluis
Locatie Santplaet
Opdrachtgever Ontwikkelingscombinatie Balkon CV
Architect Van Bergen Kolpa Architecten
Bouwtijd Oktober 2020 tm Q1 2022
Balkon-blok-13-2.jpg
Balkon (blok 13)
Balkon-blok-13-2.jpg
Balkon (blok 13)

Direct aan de Nieuwe Waterweg ontwikkelen BPD en Maasdelta in meerdere fasen de wijk Het Balkon van Maassluis. Kenmerkend is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter bevinden zich blokken Hof- en Laanwoningen met daartussen pleinen. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren, ontstaat een afwisselend straatbeeld.

Dit blok bestaat uit tien woningen van drie woonlagen en een kleinschalig appartementencomplex met vier appartementen. Door de brede beukmaat zijn de ruimtes ruim en kunnen er eindeloos veel indelingen worden gerealiseerd. De grote raampartijen, royale balkons en ruime voortuinen bieden op alle woonlagen een weids uitzicht op de drukke vaarroute naar het Rotterdamse havengebied. Het gevelmetselwerk in donkere kleur verspringt per laag, wat een bijzonder reliëf oplevert. De puien en balustradehekwerken zijn lichtgrijs uitgevoerd waardoor de donkere metselwerk kaders in de gevels worden benadrukt.

De woningen worden voorzien van duurzame installaties, zoals een lucht-/waterwarmtepomp en PV-panelen. Dankzij de behaalde energieprestatie en toepassing van FSC-gecertificeerd hout is het project opgenomen in het register Groenverklaring. Kopers kunnen daarmee gebruik maken van een aantrekkelijke korting op de financiering van de woning.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De bewoners kunnen de woning volledig naar eigen inzicht indelen en de individuele wensen laten vertalen in het ontwerp. Kijk voor meer informatie op: www.hetbalkonvanmaassluis.nl