Gymnastieklokaal

Plaats Spijkenisse
Locatie Geraniumstraat
Opdrachtgever Gemeente Spijkenisse
Architect IOB ingenieursburo
Bouwtijd 06/05 – 11/05
ph_207152_Waal_-_4479GymzaalSpijkenisse_1.jpg
ph_207152_Waal_-_4480GymzSpijkenisse_2.jpg
ph_207152_Waal_-_4479GymzaalSpijkenisse_1.jpg
ph_207152_Waal_-_4480GymzSpijkenisse_2.jpg

De nieuwe gymzaal was nodig omdat de oude gymzaal niet meer aan de huidige eisen voldeed en een te kleine capaciteit had.

De draagconstructie is opgebouwd uit heipalen met een betonnen fundering. De vloer bestaat uit een betonnen- en een ribcasettevloer, de dakplaten bestaan uit gasbeton en zwaluwplaten welke gelegd zijn op een staalconstructie.

De buitengevel bestaat uit metselwerk wat na 2,7 m. overgaat in plastica beplating met daarachter een houten constructie die bevestigd is aan de staalprofielen. De platen zijn verlijmd tegen een houten regelwerk.

De binnenafwerking is speels, er zijn per kleedkamer vier kleuren gebruikt welke om de twee kleedkamers gespiegeld terugkomen. De installaties zijn door derden aangebracht gecoördineerd door Waal. De aangebrachte installaties kunnen op afstand worden bediend.

De gymzaal heeft vier kleedkamers met een gezamenlijke doucheruimte en één douchecabine. De vier kleedkamers komen uit in de gymzaal welke door middel van een vouwwand in twee zalen kan worden verdeeld. Na het sporten kan er een drankje gedronken worden in de kantine.