Duinoord

36 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Korfoepad e.o.
Opdrachtgever Waal ontwikkeling
Architect Villanova
Bouwtijd 07/04 – 08/05
duinoordaangepast1.jpg
duinoordaangepast2.jpg
duinoordaangepast1.jpg
duinoordaangepast2.jpg

Het project Duinoord is gelegen in Nesserduin als onderdeel van de wijk Badplaats. Nesserduin vormt de toplocatie van Nesselande in Rotterdam. Te midden van een glooiend duinlandschap met de boulevard, strand, jachthaven en de gemakken van een winkelcentrum in de directe nabijheid. De sfeer van project Duinoord wordt bepaald door het stijlvolle karakter van het ontwerp.

Geïnspireerd door de sfeer van het vakantiegevoel van Nesserduin en Mediterrane invloeden is een eigentijdse woning ontworpen met strakke lijnen. Het gevelbeeld is in basis heel strak met horizontale lijnen en een symmetrische indeling, gecombineerd met een voor een badplaats typisch speelse karakter.

Door de toepassing van portalen bij de entree en contrasterende gevelvlakken bij de hoekwoningen. Deze symboliseren de entree van de achtergelegen wijk vanaf het Rietveldpark.

Het project beslaat drie typen woningen. Een tweelaagse woning type Oostende in twee blokjes van 5 woningen met een woonoppervlak van circa 100 m2. Deze is uitbreidbaar met een royale dakopbouw en dakterras. Verder een blok van 11 geschakelde drielaagse woningen type Blankenberghe met een woonoppervlak van circa 135 m2 waarbij de begane grond als werkunit kan worden ingedeeld.

Het 3e blok bestaat uit 5 benedenappartementen en 10 bovenmaisonnettes, aangeduid als type Nieuwpoort. Woonoppervlakte van 100 m2 voor de benedenappartementen met royale tuin en oppervlaktes van 125 m2 voor de bovenmaisonnettes met schitterend uitzicht over het Rietveldpark.