Duin – Het Baken

59 appartementen
Plaats Almere
Locatie Zeeduinweg
Opdrachtgever Amvest Woningen Nova Projectontwikkeling
Architect Klunder Architecten
Bouwtijd 10/15 – 04/17
Duin-Gebouw-A-2.jpg
Duin-Gebouw-A-1.jpg
Duin-Gebouw-A-2.jpg
Duin-Gebouw-A-1.jpg

Duin is een bijzondere ontwikkeling op een plek direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam. Er is een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap met bossen en stranden. Ook is er een jachthaven en komt ereen levendige boulevard. Het gebied Duin staat voor een uitgekiende openbare ruimte, geheel in de stijl van een duingebied. Met veel zorg zijn de grassen, struiken en bomen gekozen. Ook de woningen passen qua architectuur, materiaal en kleur perfect bij deze beleving.

‘Kop Zuid’ heeft comfortabele en moderne appartementen met een uniek uitzicht over het IJmeer. Hier worden de winkels, horeca, hotels, wellness, zorg en andere voorzieningen gerealiseerd. De boulevard wordt aangelegd op de hoogte van de dijk waardoor je zonder obstakels zo het strand of de passantenhaven op kunt lopen.

Het Baken is een uniek gebouw met luxe appartementen. Op elke verdieping heeft het gebouw een bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe groter de rol van het glooiende duinlandschap. En hoe hoger, hoe meer het uitzicht overweldigt. Met vergezichten over het IJmeer, de Vallei, Zuiderduin en het Kreekbos.

De luxe appartementen zijn op hoog niveau afgewerkt. Binnen zijn ze licht en ruimtelijk dankzij de grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten hebben ze een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. De indeling van de woningen was flexibel en dus konden individuele woonwensen zoals een extra kamer, of de keuken op een andere plek worden gerealiseerd.

Download projectblad (PDF)