Duin – gebouw C

48 appartementen
Plaats Almere
Locatie Zeeduinweg
Opdrachtgever Amvest Woningen Nova Projectontwikkeling
Architect Klunder Architecten
Bouwtijd 09/15 – 12/16
Duin-Gebouw-C-foto-b.jpg
Duin-Gebouw-C-foto-a.jpg
Duin-Gebouw-C-foto-b.jpg
Duin-Gebouw-C-foto-a.jpg

Duin is een bijzondere ontwikkeling op een plek direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam. Er is een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap met bossen en stranden. Ook is er een jachthaven en komt er een levendige boulevard. Het gebied Duin staat voor een uitgekiende openbare ruimte, geheel in de stijl van een duingebied. Met veel zorg zijn de grassen, struiken en bomen gekozen. Ook de woningen passen qua architectuur, materiaal en kleur bij deze beleving. In ‘Kop Zuid’ bevinden zich comfortabele en moderne appartementen met een uniek uitzicht over het IJmeer. Hier worden de winkels, horeca, hotels, wellness, zorg en andere voorzieningen gerealiseerd. De boulevard wordt aangelegd op de hoogte van de dijk waardoor je zonder obstakels zo het strand of de passantenhaven op kunt lopen.

Gebouw C is een gebouw met 48 sociale huurappartementen. Op elke verdieping bevinden zich vier appartementen van twee verschillende types. In de kelder bevindt zich voor elke woning een berging. Via de kelderverdieping kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke parkeergarage. De appartementen zijn licht en ruimtelijk dankzij grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten is een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. Dat heeft gezorgd voor comfort en veel vrijheid bij het bepalen van de ideale inrichting. De woningen worden verhuurd door De Alliantie.

De kelderverdieping betreft een in het werk gestorte betoncasco. Daarboven kwam tunnelgietbouw. De spouwbladen zijn gevelvullende HSB-elementen. De gevels werden afgewerkt met Waalformaat handvormsteen. De kozijnen zijn van kunststof, de puien van aluminium.

Download projectblad (PDF)