Dierenasiel ‘Nieuwe Waterweg’

Plaats Vlaardingen
Locatie Koggehaven
Opdrachtgever Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg
Architect Ing. O. van Asten BNA
Bouwtijd 03/09 – 11/09
MG_7449_mpe.jpg

Na 50 jaar heeft Dierentehuis Nieuwe Waterweg ’t Hofpark in Vlaardingen in november 2009 ingeruild voor een schitterend nieuw asiel aan de Koggehaven.

Waal heeft, in opdracht van Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg, in een tijdsbestek van acht maanden een nieuw dierentehuis gebouwd.

Het tehuis is verdeeld in een asiel, hondenpension en dierenambulance en bestaat uit een hoofdgebouw met vier bijgebouwen. In het hoofdgebouw bevinden zich de algemene voorzieningen zoals wachtruimte, vergaderruimte, technische ruimte, beheerderruimte en archief.

In de vier bijgebouwen bevinden zich de dierenverblijven. Deze zijn onderverdeeld in binnenverblijven en afgescheiden buitenverblijven. Zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen beschikken uitsluitend over een begane grond.

Onder het dierentehuis bevinden zich 123 prefab heipalen met een lengte van circa 24 meter. De fundering van het dierentehuis is in het werk gestort. De begane grondvloer bestaat uit een geïsoleerde kanaalplaatvloer.

De draagconstructie van het hoofdgebouw bestaat uit kalkzandsteen en de bijgebouwen bestaan uit een staalconstructie. De binnenspouwbladen van de gebouwen zijn opgebouwd uit kalkzandsteen en de gevels uit metselwerk. De daken zijn opgebouwd door middel van prefab dakelementen.