Die Delfgaauwse Weye

55 appartementen, 34 woningen
Plaats Delft
Locatie Hendrick de Keyserweg
Opdrachtgever Delftwonen Kristal B.V.
Architect D&E Architecten
Bouwtijd 12/05 – 09/06
Die-Delfgaauwse-Weye-1.jpg
Die_Delfgaauwse_Weye_89_1.jpg
Die-Delfgaauwse-Weye-1.jpg
Die_Delfgaauwse_Weye_89_1.jpg

Dit nieuwbouwproject staat in de wijk Vrijenban en biedt bewoners de gelegenheid te wonen in een wijk vol groen en ruimte, met het historische bruisende stadscentrum van Delft en het natuur- en recreatiegebied De Delftse Hout op loopafstand. Het project staat in een vriendelijke, gezellige buurt met veel groen en speelruimte voor kinderen.

De architectuur is opvallend en eigentijds. Er is veel traditioneel donkerrood metselwerk in combinatie met glas en lei gebruikt, volledig in harmonie met de woningen in de omgeving. Bijzonder zijn de transparante entree en het trappenhuis. De neoncontour accentueert het complex.

De woningen zijn afgewerkt met de modernste, geluidwerende materialen, omdat de snelweg vlakbij ligt. Ook hebben de woningen een uitgekiend ventilatiesysteem. De woonvertrekken van de appartementen liggen aan parkzijde, de tuinen van de stadswoningen grenzen aan een sloot temidden van het groen.

De huizen variëren in grootte van 114 tot 135 m2. Alle woningen beschikken over een aparte fietsenberging en een ruim terras of balkon. Bij de afwerking zijn kwalitatief hoogwaardige, milieuvriendelijke en energiebesparende materialen gebruikt. Er is veel aandacht besteed aan veiligheid.

Download projectblad (PDF)