De Nieuwe Kethelpoort dNK

190 woningen
Plaats Schiedam
Locatie Mgr. Nolenslaan
Opdrachtgever de Nieuwe Kethelpoort B.V.
Architect Groosman architecten
Bouwtijd Start n.t.b.
_2b
_3
_5
_2b
_3
_5

De Nieuwe Kethelpoort (dNK) wordt de nieuwe stadsbuurt van Schiedam, gelegen tussen het historisch hart van Schiedam en de jaren 60 uitbreidingswijk Nieuwland. Hier komt de nieuwe bezoeker of trotse bewoner vanuit de metro bovengronds. Dit is het moment om hen welkom te heten en het Schiedamse gevoel te geven. Een modern en dynamisch gevoel van sfeervol water, monumentale pakhuizen, molens en de jeneverhistorie. Kortom DE identiteit van Schiedam!

De Nieuwe Kethelpoort bestaat uit twee stoere moderne pakhuizen met ongeveer 156 appartementen voor het middensegment, ca. 14 grondgebonden stadswoningen, een loftgebouw met ca. 20 appartementen en een met hout en groen afgewerkte parkeergarage.

dNK voegt zich naadloos in zijn omgeving op het niveau van de wijk en de nieuwe buurt zelf. De aanhechting met de bestaande buurt is optimaal vormgegeven. De groene as (verlengde van de Meesterstraat) vormt een levensader in het hart van de nieuwe stadsbuurt. Deze groene as loopt nu dood op de bestaande school, maar in dNK wordt deze doorgezet tot aan de Parkweg en hecht zo perfect aan op het stedelijk weefsel van Schiedam. Via de Parkweg kan je onder de A20 door naar het Beatrixpark en via de Poldervaart naar Midden Delfland of de andere kant op naar de binnenstad.

Voor de uitvraag van Gemeente Schiedam voor een locatie aan de Nolenslaan in Schiedam werkten FSD en Maas Wijkontwikkeling als ontwikkelcombinatie samen met een sterk team aan adviseurs (waaronder Groosman architecten, BoschSlabbers landschapsarchitecten, VanRossum constructeurs, etc.).

Kijk ook op www.denieuwekethelpoort.nl

Download projectblad (PDF)