De Neudeflat

Revitalisatie en herontwikkeling
Plaats Utrecht
Locatie Vinkenburgstraat
Opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect A3 architecten
Bouwtijd 10/15 – 12/16
Neudeflat-1.jpg
Neudeflat-2a.jpg
Neudeflat-1.jpg
Neudeflat-2a.jpg

Het door architect Hugh Maaskant ontworpen gebouw is een landmark en eyecather in de Utrechtse binnenstad. De tand des tijds heeft het gebouw echter beïnvloed, waardoor het jarenlang een doorn in het oog van de stadsbewoners is geweest.

De Neudeflat wordt nu, zonder haar eigenzinnige schoonheid te verliezen, gerenoveerd en kan er daardoor samen met de transformatie voor zorgen dat de stadsbewoners er trots op kunnen zijn. De flat is aan de binnenzijde volledig gestript. Van daaruit is begonnen met het plaatsen van de woningwanden en lichte scheidingswanden waardoor de contouren van de 88 appartementen zichtbaar werden. In de woningen zijn verder volledig nieuwe aluminium kozijnen geplaatst. Het gehele pand wordt voorzien van nieuwe werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Dankzij nieuwe balkons aan de voor- en achtergevel en het vervangen van de gevelpanelen krijgt het pand een nieuwe, frisse uitstraling die beter past bij de architectuur van de nieuwe functie.

De Neudeflat zal waardevolle huisvesting gaan bieden aan hoogwaardig afgewerkte appartementen. Naar verwachting wordt het gebouw in 2016 opgeleverd.