De Heeren van Alkemade

23 appartementen
Plaats De Lier
Locatie Van Alkemadestraat – Sportlaan
Opdrachtgever Van Alkemade B.V.
Architect Van der Leur Vermeer Architecten BNA
Bouwtijd 07/10 – 09/11
HeerenvanAlkemade1.jpg
HeerenvanAlkemade2.jpg
HeerenvanAlkemade1.jpg
HeerenvanAlkemade2.jpg

De Heeren van Alkemade is een appartementencomplex dat bestaat uit 23 appartementen, waarvan 6 starterswoningen en 2 top-penthouses. De overige woningen zijn zeer geschikt voor senioren. De appartementen variëren in grootte van 65 tot 215 m2 BVO. Op de begane grond bevinden zich de bergingen en een scootmobielruimte.

De Heeren van Alkemade is een stijlvol project. De architect heeft zich laten inspireren door gebouwen en woningen in de directe omgeving. Het ontwerp past harmonieus te midden van de bestaande bouw op deze plek. De combinatie van donkerrode bakstenen en veel glas geeft het gebouw zowel moderne als klassieke accenten. Met zijn vijf bouwlagen en top-penthouses is het project een blikvanger eerste klas aan de Sportlaan.

Het gebouw is gefundeerd op in het werk gestorte vibropalen, het heeft een geïsoleerde systeemvloer, kalkzandsteen wanden en breedplaatvloeren met prefab onderdelen. De gevel bestaat uit metselwerk en op de bovenste verdieping een leiengevel. De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in hardhout.

Download projectblad (PDF)