Gele Lis

Plaats Berkel en Rodenrijs
Locatie Klapwijkse Zoom
Opdrachtgever Pure Development
Architect Wurck
Bouwtijd 04/14 – 09/15
Gele-Lis-1.jpg
Gele-Lis-2.jpg
Gele-Lis-1.jpg
Gele-Lis-2.jpg

De Gele Lis ligt in een waterrijk gebied met natuurlijke oevers. De waterkant en kapvorm hebben gezorgd voor niet alledaagse woningen met grote dakterrassen en balkons. Tussen de gebouwen zijn overdekte gebouwde parkeervoorzieningen, waarbij het landschap zich als het ware uitstrekt over de daken van de garages.

De Gele Lis bestaat uit 47 appartementen met een totale omvang van 5.976 m2 en een gezondheidscentrum van 956 m2. De overdekte en afgesloten parkeergarage, die tussen de De Gele Lis en de Blauwe Lis is gesitueerd, is vanuit beide gebouwen bereikbaar. Elke woning heeft de beschikking over (minimaal) één parkeerplaats. De entree van de parkeergarage is gelegen aan de Klapwijkse Zoom. De appartementen hebben alle een hoog afwerkingsniveau. Naast het gebruik van duurzame materialen is vooral gezocht naar comfort. Zo zijn alle woningen voorzien van een zwevende dekvloer.

Tussen de Klapwijkse Zoom en de entree van de garage zijn nog circa 45 parkeerplaatsen aangelegd met een semi-openbaar karakter. Deze parkeerplaatsen worden aan het straatbeeld onttrokken doordat ze zijn gesitueerd achter een met groen bekleed talud.

Waal heeft samen met haar adviseurs, architect en opdrachtgever de volledige planontwikkeling vanaf VO uitgevoerd.