Het Balkon, de Furie

85 appartementen
Plaats Maassluis
Locatie Santplaet
Opdrachtgever Het Balkon C.V.
Architect Theo Verburg Architecten
Bouwtijd 04/11 – 09/12
De-Furie1.jpg
De-Furie2.jpg
De-Furie1.jpg
De-Furie2.jpg

Woongebouw De Furie is onderdeel van de nieuwe woonwijk ‘Het Balkon’ in Maassluis en bestaat uit 14 woonlagen met in totaal 85 appartementen, variërend in oppervlakte van 85 tot 130 m2. De appartementen hebben een grote, lichte woonkamer.

De kern van de toren bestaat uit een trappenhuis met liften. Iedere laag heeft drie woningen rond de kern. De balkons van de toren lopen in een gekleurde slinger over het gebouw, waardoor geen enkele woningindeling hetzelfde is.

Het geheel heeft een organische en dynamische uitstraling die typerend is voor de Art Nouveau architectuur. De balkons hebben een hoogte van twee bouwlagen, waardoor ze ruimtelijk werken. De gevels en plafonds in de uitsneden van de balkons hebben een oranjerode tint die naar boven toe van kleur verandert om de visuele beweging te versterken.

Het gebouw vormt een nieuw baken direct aan het water en geeft de bewoners een mooi uitzicht over de Nieuwe Waterweg en over de nieuwe woonwijk. De wijk ligt nabij stedelijke voorzieningen. Op loopafstand liggen een winkelcentrum, kinderdagverblijf, scholen, openbaar vervoer en het historische stadscentrum.