De Eilanden, fase 1+2

Plaats Sliedrecht
Locatie Baanhoek-West
Opdrachtgever BPD
Bouwtijd Q1 2020 tm Q2 2021
Eilanden-Sliedrecht.jpg
De Eilanden Fase 1+2
Eilanden-Sliedrecht.jpg
De Eilanden Fase 1+2

Baanhoek-West heeft een dorps en duurzaam karakter. De hedendaagse vertaling van een tuindorp is terug te zien aan de ruime opzet, het groen en de verschillende ontmoetingsplekken en speeltuinen. Ook de eigen brede school en toekomstige sporthal dragen hieraan bij. De wijk sluit dan ook helemaal aan bij de Sliedrechtse mentaliteit: gastvrij, hartelijk en betrokken. Nationaal park De Biesbosch, het Groene Hart en Kinderdijk zijn vlakbij.

Als onderdeel van deze wijk bouw Waal in opdracht van BPD 42 woningen in het project De Eilanden. De naam ontleend het project aan het feit dat het volledig omringd is door water en via bruggen bereikbaar. Het project wordt in het gebied Baanhoek-West in twee fasen gerealiseerd. De fasen omvatten 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen (fase 1: 22 woningen, fase 2: 20 woningen).

Het ontwerp is gelijk aan eerdere door BPD ontwikkelde woningen in Sliedrecht. De woningen zijn in een kort tijdsbestek in bouwteam getransformeerd naar gasloze woningen voorzien van een bodemwarmtepomp en PV-panelen op het dak. Zodoende wordt een EPC van 0,0 behaald. Alle woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp welke geleased of gekocht kan worden.

Voor meer informatie: www.nieuwbouw-baanhoekwest.nl