Club 2010

20 appartementen
Plaats Schiedam
Locatie PKO-laan
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Toorman Architecten
Bouwtijd 01/10 – 02/11
Club_2010_2.jpg
Club_2010_1.jpg
Club_2010_2.jpg
Club_2010_1.jpg

Aan de PKO-laan heeft Waal Ontwikkeling starterswoningen gerealiseerd. De PKO-laan is gelegen in Schiedam-Oost, een bijzondere locatie. De wijk heeft mooie singels en brede lanen, wat een vooroorlogs cachet geeft aan de wijk.

De wijk ligt ingeklemd tussen de wijken Rotterdam-Delfshaven in het oosten en de wijk Schiedam-Nieuwland in het westen. Ten noorden vinden we Schiedam-Schieveste en ten zuiden van de wijk ligt de Rotterdamse Merwedehaven. De Professor Kamerlingh Onneslaan is één van de lanen in Schiedam-Oost die ook in het kader van verkeersveiligheid is heringericht. Doelen van de herinrichting waren: verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, een duurzaam veilige inrichting van de wegen en toevoeging van parkeerareaal.

De 20 woningen zijn onderverdeeld in 3 verschillende woningtypes. Type A (1x) is op de eerste woonlaag gelegen en is ca. 65 m² groot. Type B (16 stuks) van ca. 47 m² en type C (3 stuks) van ca. 72 m². De types A en B betreffen tweekamer woningen. Type C is een driekamer woning. Daarnaast zijn er 10 parkeerplaatsen op eigen terrein gelegen.

Download projectblad (PDF)