Centrumplan1.jpg
Centrumplan2.jpg

Centrumplan De Lier

35 appartementen, supermarkt, parkeergarage

Plaats De Lier
Locatie Oranjeplein
Opdrachtgever C1000 Vastgoed B.V.
Architect Roeleveld-Sikkes Architects
Bouwtijd 06/10 – 12/11

Waal heeft in opdracht van C1000 Vastgoed B.V. het Centrumplan De Lier gerealiseerd, ontworpen door de bekende Roelveld-Sikkes Architects. Het complex is ontworpen voor meervoudig ruimtegebruik en biedt onder meer onderdak aan een supermarkt, 35 appartementen in diverse financieringscategorieën en een parkeergarage.

De appartementen zijn met name bedoeld voor senioren. Een deel van de woningen is afgenomen door Woningstichting Arcade. Het complex vormt de eerste invulling van het stedenbouwkundig plan voor het centrumgebied. Aan de oostzijde begrenst het het Oranjeplein en is de entree van de winkels gesitueerd. De massa wordt op de begane grond volledig in beslag genomen door commerciële functies. Daar bovenop zijn de appartementen in een drietal volumes geplaatst, rond een gezamenlijke daktuin.

Aan de zijde van het Perron is één laag appartementen in aansluiting op de bebouwing aan de overzijde. Hier is op maaiveld een groenstrook voorzien voor meer privacy. Aan de zijde van het plein zijn drie uitkragende lagen om een goede pleinwand te maken. De appartementen voor Arcade zijn ondergebracht in een volume van vier lagen dat verder naar achteren is geplaatst. De parkeergarage is ontsloten aan de westzijde en de bevoorrading van de supermarkt vindt plaats aan de noordzijde waar een expeditiestraat is aangelegd.

Het complex is voornamelijk opgetrokken uit rode baksteen die dun gemetseld is zonder voegwerk. De kozijnen en grote puien die veel licht binnen halen zijn donkergrijs. Ingekaderde terrassen met glashekken maken het beeld compleet. Alle woningen zijn optimaal op zon en uitzicht georiënteerd.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)