Brandweerkazerne, verbouwen en uitbreiden

Plaats Vlaardingen
Locatie Hoogstad
Opdrachtgever Vlaardingse brandweer
Architect De Vilder & Zonneveld
Bouwtijd 02/07 – 11/07

Aan Waal Onderhoud & Renovatie de opdracht om het pand, welke was uitgekozen en voorheen in handen was van een opslagen overslagbedrijf, helemaal voor te bereiden op de komst van de Vlaardingse brandweer.

De aanpassingen logen er niet om: van een gedeeltelijke vervanging van de staalconstructie tot en met de plaatsing van een complete gebogen wand in brandweerrood, naar het ontwerp van De Vilder & Zonneveld architecten.

Tevens moest de verdiepingsvloer flink worden vergroot. In het pand is een kanaalplaatvloer gelegd met platen van 320 mm dik. De platen zijn 14 meter lang en 1,20 meter breed en wegen 6,7 ton. Het project vroeg dienovereenkomstig enige tijd.

In november 2007 is het pand, na negen maanden verbouwen, opgeleverd.

Vlaardingen heeft nu een pracht van een brandweerkazerne. Vanuit negen overheaddeuren staat het korps klaar om – hopelijk – zo min mogelijk uit te rukken.