Boulevardlocatie

44 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Caprihof & Santorinihof
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Vasco da Silva
Bouwtijd 12/05 – 03/07
boulevard1.jpg
boulevard2.jpg
boulevard1.jpg
boulevard2.jpg

Het project Boulevardlocatie betreft de ontwikkeling en nieuwbouw van 44 woningen te Rotterdam. Het project is gelegen aan de Sicilieboulevard van de Zevenhuizerplas in de wijk Nesserduin te Nesselande Rotterdam. Het plan bestaat uit twintig zeer luxueuze appartementen type Carena verdeeld over twee kleinschalige complexen en vierentwintig eengezinswoningen type Phira in zes blokken van vier woningen.

De types verwijzen naar mediterrane invloeden welke terug komen in de locatie en het ontwerp. De woningen en appartementen bevinden zich namelijk in het Santorinihof en Caprihof en het veelvuldig gebruik van witte gevelvlakken gecombineerd met een contrasterende warme rode kleur benadrukken de Zuid Europese sfeer.

Vanaf de Zevenhuizerplas vormen de appartementencomplexen en de achterliggende hofjes het beeld van Nesserduin. De statige uitstraling van het ontwerp karakteriseert het luxueuze niveau van de woningen. Eigenlijk wordt het gevoel van gezelligheid gecombineerd met de vrijheid van ruimte gesymboliseerd door de Zevenhuizerplas die ‘voor de deur’ ligt.

De sterke koppeling qua architectuur met de hofjeswoningen zorgt ervoor dat het hofje wordt betrokken bij de boulevard. Tegelijkertijd geeft het de rust waar optimaal kan worden genoten van de schitterende omgeving direct gerelateerd aan het water. De Boulevardlocatie staat bekend als de toplocatie van Nesselande. Niet alleen qua ligging maar zeker ook in de architectuur en afwerkingsniveau.

Download projectblad (PDF)