Berlagehof1.jpg
Berlagehof2.jpg

Berlagehof

109 appartementen

Plaats Rotterdam
Locatie Duikerstraat
Opdrachtgever SOR Vastgoedontwikkeling B.V.
Architect Bias Architecten
Bouwtijd 03/10 – 01/11

Het project omvat 109 appartementen in negentien verschillende typen, alle bestemd voor 55+’ers. De woningen zijn drempelloos en uitgerust met brede toegangsdeuren. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte in de vorm van balkon, dakterras of tuin.

Van buiten is de Berlagehof modern en markant, van binnen licht, ruim en gerieflijk. De nieuwbouw bestaat uit twee vleugels: één van zeven en één van vier hoog met per vleugel twee liften. Tussen beide vleugels ligt een afgesloten binnenterrein met parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke tuin. De privétuinen van de beganegrondwoningen grenzen aan dit binnenterrein.

De vleugels van het gebouw worden verbonden door een royale centrale entreehal. Vanuit deze hal is er toegang tot de gezamenlijke recreatieruimte en gemeenschappelijke fietsenberging. De bewoners kunnen gebruikmaken van diverse collectieve services en diensten en van de voorzieningen in het nabijgelegen woonzorgcentrum De Burcht. In het gebouw zijn ook een café en bedrijfsruimten opgenomen. Deze worden verhuurd aan organisaties met een zorggerelateerde of maatschappelijke functie en hebben een eigen entree.

Het project is gerealiseerd op basis van het concept ‘lean bouwen’, waarbij faalkosten werden gereduceerd en de bouwtijd aanzienlijk is verkort.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)