Bedrijfshal

Plaats Leiden
Locatie De Heyderweg
Opdrachtgever JVC Nederland
Architect B. Versteeg
Bouwtijd 11/00 – 12/00
ph_207152_Waal_-_jvc.jpg

Over twee verdiepingen van 400 vierkante meter is een nieuwe showroom gebouwd in een voormalige bedrijfshal, waarin tevens een meetingroom van 200 vierkante meter is gevestigd. Reden voor de ingrijpende verbouwing was ruimtegebrek voor de opstelling van producten en gemis van de juiste ambiance om de dealers van JVC in Nederland te kunnen ontvangen.

Mede gezien de korte uitvoeringstijd, is gekozen voor een staalconstructie met daarop een staalplaatvloer die als bekisting en constructie diende voor de 20 cm betonvloer die hierop moest worden gestort. De staalconstructie werd gekoppeld aan de bestaande constructie en voorzien van draagkolommen die onderheid zijn.

Aangezien een en ander in een bestaand gebouw moest worden gerealiseerd, vergden de werkzaamheden logistiek gezien de nodige afstemming en creativiteit. De enige toevoerweg was een dubbele deur in de gevel.

Langs deze weg moest bijvoorbeeld een heimachine naar binnen worden gebracht om stalen buispalen te heien, alle beton moest met betonpompen worden gestort en stalen profielen van 50 cm. hoog en 20 m. lang moesten op een speciale wijze naar binnen worden gebracht en op hoogte worden gemonteerd.