Bagijnhof1.jpg
Bagijnhof1600x400.jpg

Bagijnhof

renovatie 94 studentenwoningen

Plaats Delft
Locatie Bagijnhof
Opdrachtgever DUWO
Architect n.v.t.
Bouwtijd 08/10 – 07/11

Het Bagijnhof werd in de laatste kwart van de 13e eeuw aangelegd als een omsloten terrein op een groot perceel tussen Oude Delft en stadswal.

Waal heeft in opdracht van DUWO in het hart van Delft, aan het Bagijnhof, 94 studentenwoningen gerenoveerd.

De renovatie van het monumentale pand is in zes fasen uitgevoerd, zodat de bewoners zo min mogelijk belast werden en groepsgewijs konden uitverhuizen naar een wisselwoning. Elke fase heeft zes tot acht weken geduurd.

De renovatiewerkzaamheden hadden betrekking op fundering, kozijnen, keukens, schilderwerk, vloeren en gedeeltelijk de installaties.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)