Babberspolder

150 appartementen, parkeergarage
Plaats Vlaardingen
Locatie Fannius Scholtenstraat
Opdrachtgever Waterweg Wonen
Architect De Zwarte Hond
Bouwtijd 08/07 – 09/09
Babberspolder1.jpg
Babberspolder_1276_x_851.jpg
Babberspolder1.jpg
Babberspolder_1276_x_851.jpg

Voor de realisatie van het project Babberspolder in Vlaardingen-Oost is gekozen voor 3D-modellatie en het Bouw Informatie Model. De geavanceerde technologie is ingezet voor het realiseren van de basis via het tunnelbouwsysteem van Waal.

Automatisch is vervolgens een tunnelboek gegenereerd met alle informatie die voor het proces van belang kan zijn. Op de bouw is er daardoor continu inzicht in de hoeveelheid beton die voor het storten noodzakelijk is.

Elk woongebied krijgt een eigen uitstraling, maar er zijn ook gemeenschappelijke kenmerken. Zo is de bebouwing aan de zijde van Park Ùt Nieuwelant en aan de kant van de Van Hogendorplaan steeds hoger dan de bebouwing binnenin.

De Keerkring – Het appartementengebouw telt 54 appartementen, staat met de voeten in het water en is omgeven door groen. De woningen bieden uitzicht op de weidse omgeving en richting de Nieuwe Waterweg. In alles straalt het gebouw klasse uit. De architectuur is stijlvol en eigentijds, net als de kleuren en materialen. Alle 54 appartementen beschikken over een eigen parkeerplek in een afgesloten garage.

Rietsingel – Met de voet in het park Ùt Nieuwelant, zijn de 2×50 koopwoningen gevestigd in een stijlvol en comfortabel woongebouw. Appartementen op de verdiepingen en tweelaagse woningen aan de straat in de vleugels van het gebouw; samengebracht in een comfortabel wooncomplex. Ook deze appartementen beschikken over een eigen parkeerplek.

Download projectblad (PDF)