Amstelkwartier

109 appartementen, parkeergarage
Plaats Amsterdam
Locatie Amstelvlietstraat
Opdrachtgever Maarsen Groep
Architect Architecten Cie
Bouwtijd 09/11 – 05/13
Amstelkwartier2.jpg
Amstelkwartier3.jpg
Amstelkwartier2.jpg
Amstelkwartier3.jpg

Het Amstelkwartier is een nieuwe wijk in Amsterdam die gerealiseerd wordt aan de brede bocht in de Amstel, op de grens van het centrum en het groene hart. De wijk slaat een brug tussen Zuid en Watergraafsmeer. Het wordt een grootstedelijk gebied voor alle moderne Amsterdammers die in de stad willen blijven, maar behoefte hebben aan ruimte en groen. Alle vormen van vervoer en voorzieningen zijn in de buurt.

In deze wijk heeft Maarsen Groep kavel 4a gerealiseerd, bestaande uit in totaal 139 luxe vrije sector huurappartementen in twee volumes.

Het eerste volume bestaat uit 109 appartementen die variëren in woonoppervlakte van 80 tot 100 m2. Onder het gebouw bevindt zich de (volledig verdiepte) parkeergarage met 121 plaatsen, toegepast als afzinkkelder in verband met aanwezige persleidingen van het riool. Het gebouw is verder met behulp van tunnelbekisting gerealiseerd. Het bouwblok is opgedeeld in vier volumes die variëren in hoogte. Het kleurgebruik in het metselwerk en de plasticiteit van de raamomkaderingen verschuiven ten opzichte van de volumeopbouw.

Download projectblad (PDF)