Alexander

7 woningen
Plaats Waarder
Locatie Prins Willem Alexanderstraat
Opdrachtgever Dunavast
Architect n.v.t.
Bouwtijd 11/2022 – 09/2023
228019 Waarder 1
228019 Waarder
228019 Waarder 1
228019 Waarder

Een exclusief nieuwbouwproject van 7 robuuste eengezinswoningen in een prettige dorpse en vooral groene omgeving. De woningen zijn energieneutraal en meer dan luxe afgewerkt. Met een fraaie steiger van 5.4 m breed en 2.5 m diep, openslaande tuindeuren, vloerverwarming op de 2e verdieping én de luxe badkamer is het basispakket meer dan compleet.

De woningen zijn gasloos en energieneutraal. In de achtertuin van alle woningen is aan de waterkant een trapje en een royale steiger aangebracht over de gehele breedte van de woning. Bovendien werd in het openbaar gebied een vlonder aan het water gecreëerd en een leuke kleine speeltuin. Zo biedt Alexander aan zijn jonge bewoners een unieke kans op een fijne jeugd met veel ruimte om te leven en te spelen.

Midden in het Groene Hart, centraal gelegen tussen Gouda en Woerden, ligt Waarder. Sinds de jaren ’70 is Waarder uitgegroeid tot een geliefde woonplaats voor jong en oud. Kinderen groeien hier op in een groene, overzichtelijke omgeving en hebben nog volop ruimte om te spelen en te ontdekken. Tegelijkertijd zijn alle benodigde voorzieningen goed bereikbaar, dankzij de gunstige ligging tussen de omringende dorpen en steden. Alexander staat voor rustig en landelijk wonen, maar dan wel met de dynamiek van steden als Woerden, Oudewater en Gouda in de buurt.

Mede dankzij het concept WoonSlim was het nu mogelijk een haalbaar plan uit te werken op deze locatie.

Download projectblad (PDF)