Acapella

15 woningen
Plaats Hoogvliet
Locatie Troubadourlaan
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect n.v.t.
Bouwtijd 10/2017 – 04/2018
_L0A0061 copy - bijgesneden
_L0A0059 copy - bijgesneden
_L0A0058 copy - bijgesneden
_L0A0061 copy - bijgesneden
_L0A0059 copy - bijgesneden
_L0A0058 copy - bijgesneden

In de wijk Oudeland te Hoogvliet zijn 15 grondgebonden woningen gerealiseerd, verdeeld over twee blokken. Elke woning van (circa 5,1 bij 8,7 m.) bestaat uit een begane grond, twee verdiepingen een eigen achtertuin met berging. Alle voorzieningen zijn op loopafstand en uitvalswegen zijn dichtbij.

De basisplattegronden hebben als uitgangspunt een ruime woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer met douchehoek. De woningen hebben een tuin van ongeveer 14 meter diep. Parkeren kan op eigen terrein. De basisindeling was met het concept leefiD naar individuele wensen aan te passen.

De uitstraling van de woningen sluit aan op de architectuur van de wederopbouwperiode in de jaren ’50. De gevel is uitgevoerd in baksteen en de woning heeft een schuin pannendak.

De eerste van de woningen werd binnen 4 weken ‘opleverklaar’ gemaakt. Alle ‘lucht’ werd uit het bouwproces gehaald met als doel de afhankelijkheden van de verschillende partijen duidelijker zichtbaar te krijgen. Op basis daarvan wordt het reguliere proces verbeterd binnen het team dat bij Waal de grondgebonden woningen realiseert. Daarbij zijn vooral het toevoegen van waarde aan de woning en het verminderen van verspillingen in het gehele bouwproces van belang.

Download projectblad (PDF)