110 woningen

Plaats Rotterdam
Locatie Jacobserf
Opdrachtgever Waal
Architect n.v.t.
Bouwtijd 05/00 – 05/01
ph_207152_Waal_-_JACOBS.jpg

In eigen ontwikkeling heeft Waal de renovatie gerealiseerd van 110 koopwoningen aan de Jacobsplaats te Rotterdam.

Het complex ‘Het Jacobserf’ bestaat uit twee parkeerlagen met daarop drie verdiepingen. Kenmerkend voor het plan zijn de zogenaamde ‘binnenstraten’ op de derde laag, die leiden naar de entrees van de 110 woningen.

Om de binnenstraat te kunnen bereiken is aan beide buitenzijden een lift, annex trappenhuis geplaatst. De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd: installaties zijn vervangen, badkamers zijn aangepast, dakopbouwen zijn vernieuwd en vergroot, tegelwerk is vervangen, schilderwerk is vernieuwd, terrassen zijn aangepast en vernieuwd, de gevel is schoongespoten en opnieuw gevoegd, er zijn overkappingen aangebracht.