Your browser does not support JavaScript

Vlak naast de Oude Sint Catharijne Kerk, ook wel 'Brielse Dom' genoemd, staat Het Geuzenschip. Het gemeentelijk monument uit 1930 werd in 2011 gerenoveerd, maar had een lokaaltekort. De Meester Eeuwoutschool op steenworp afstand was verouderd. En dus werd besloten een 'Samenwerkingsgebouw' te realiseren. Daarin werden naast de benodigde extra ruimte voor het Geuzenschip en een Buitenschoolse Opvang gedeelde functies voor beide scholen gerealiseerd, zoals een aula, speellokaal, keuken en een aantal kleinere onderwijsruimten.

Het nieuwe gebouw is afgestemd op de gevoelige situatie: beschermd stadsgezicht klasse B. Aansluitend op het bestaande Geuzenschip is het Samenwerkingsgebouw één laag met kap hoog. Geleidelijk wordt het volume hoger, naar twee lagen met kap voor de nieuwbouw van de Meester Eeuwoutschool.

Het materiaalgebruik sluit aan op de Brielse binnenstad: de gevel is van lichte baksteen, de daken zijn zadeldaken afgewerkt met leipannen. Daarnaast is gezocht naar een eigentijdse en bijzondere detaillering: de gevels zijn van baksteen, waarbij bijzondere verbanden zoals 'geperforeerd' metselwerk en vlakken met uitstekende stenen zijn toegepast.

Meester Eeuwoutschool en Het Geuzenschip

2 basisscholen met gymzaal 1.176 m2
PlaatsBrielle
LocatieSt. Catharijnehof
OpdrachtgeverGemeente Brielle
ArchitectAtelier PRO
Bouwtijd02/14 - 11/14

Meer projecten