Your browser does not support JavaScript

De nieuwe wijk Het Balkon aan de Nieuwe Waterweg is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt is een publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter bevinden zich blokken hof- en laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren, ontstaat een afwisselend straatbeeld.

Het blok bestaat uit woningen van drie of vier volledige woonlagen. Dankzij de brede beukmaat zijn de ruimtes royaal bemeten en kunnen er eindeloos veel indelingen worden gerealiseerd. De grote raampartijen bieden op alle woonlagen een weids uitzicht op de vaarroute naar het Rotterdamse havengebied. Het gevelmetselwerk in donkere kleur verspringt per laag wat een bijzonder relief oplevert. De puien en balustradehekwerken zijn lichtgrijs uitgevoerd waardoor de donkere metselwerk kaders in de gevels extra worden benadrukt.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De woningen worden uitgevoerd in een kalkzandsteen/breedplaat-bouwsysteem. De bewoners kunnen de woning naar eigen inzicht indelen en inrichten. Zo kan gekozen worden voor een uitbouw, een extra badkamer of verplaatsen van het trappenhuis. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Het Balkon van Maassluis, blok 5

9 woningen
PlaatsMaassluis
LocatieSantplaet
OpdrachtgeverBPD
ArchitectVan Bergen Kolpa
BouwtijdQ2 2019 - Q2 2020

Meer projecten