Your browser does not support JavaScript

Te koop


Direct aan de Nieuwe Waterweg ontwikkelen BPD en Maasdelta de nieuwe wijk het Balkon van Maassluis. Het Balkon van Maassluis is een bijzondere plek om te wonen met een maritiem karakter. De nieuwe wijk is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt, is daarbij een echte publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen. Bewoners en bezoekers kunnen hier ontspannen van het uitzicht genieten. Langs de Nieuwe Waterweg ligt tevens een mooie loop- en fietsroute.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter landinwaarts bevinden zich blokken Hof- en Laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren ontstaat een afwisselend straatbeeld. De wijk wordt in meerdere fasen ontwikkeld en gebouwd. Totaal worden er ca. 1000 koop- en huurwoningen gerealiseerd in verschillende prijsklassen.

De Boulevardwoningen en appartementen zijn ontworpen door van Bergen Kolpa Architecten. Het moderne ontwerp is volledig gericht op De Nieuwe Waterweg. Het blok bestaat uit tien woningen van drie woonlagen en een kleinschalig appartementencomplex met vier appartementen. Door de brede beukmaat zijn de ruimtes ruim bemeten en kunnen er eindeloos veel indelingen worden gerealiseerd. De grote raampartijen bieden op alle woonlagen een prachtig weids uitzicht op de drukke vaarroute naar het Rotterdamse havengebied. Royale balkons en ruime voortuinen op het Zuid-Westen geven de mogelijkheid om in de zon te genieten van de voorbij varende schepen. Het gevelmetselwerk in donkere kleur verspringt per laag wat een bijzonder reliëf oplevert. De puien en balustradehekwerken zijn lichtgrijs uitgevoerd waardoor de donkere metselwerk kaders in de gevels extra worden benadrukt.

De woningen worden voorzien van duurzame installaties. Zo wordt er voor de warmteopwekking een lucht-/waterwarmtepomp en worden er PV-panelen op het dak aangebracht. Vanwege de behaalde energieprestatie en toepassing van FSC gecertificeerd hout is het project opgenomen in het register Groenverklaring. Kopers kunnen hierdoor gebruik maken van een aantrekkelijke korting op de financiering van de woning.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De bewoners kunnen de woning volledig naar eigen inzicht indelen en de individuele wensen laten vertalen in het ontwerp. Dit alles in samenwerking met de woonconsultant van Waal. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Kijk voor meer informatie op: https://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/

Het Balkon van Maassluis, blok 13

14 woningen

Meer projecten in de verkoop