Your browser does not support JavaScript

De nieuwe wijk Het Balkon aan de Nieuwe Waterweg is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt is een publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter bevinden zich blokken hof- en laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren, ontstaat een afwisselend straatbeeld.

De architectuur van de 23 woningen wordt gekenmerkt door een flinke variatie en doet denken aan de sierlijke architectuur uit de beginjaren van de 20e eeuw. In de gevels worden meerdere baksteensoorten en tal van stijlornamenten verwerkt waaronder betonnen raam- en deurkaders, smeedhekwerken, spekbanden, houten lijstwerk en tal van metselwerk ornamenten.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De woningen worden uitgevoerd in een kalkzandsteen/breedplaat-bouwsysteem en zijn voorzien van een keuken en ingerichte badkamer en toilet. De bewoners kunnen de woning naar eigen inzicht indelen en inrichten. Naast tal van uitbreidings- en indelingsopties waaronder uitbouwen, dakkapellen of zolderindelingen is het ook mogelijk om individuele wensen te laten vertalen in het ontwerp. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Het Balkon van Maassluis, blok 11 - 12

23 woningen
PlaatsMaassluis
LocatieDoggevaart
OpdrachtgeverBPD
ArchitectVenster Architekten
BouwtijdQ2 2019 - Q2 2020

Meer projecten