Your browser does not support JavaScript

De brede school betreft een nieuw gebouw voor de Ds. Joannes Beukelmanschool, dagopvang voor gehandicapten door Stichting Adullam en peuteropvang door Stichting Peuterspeelzaal Kiekeboe. De Beukelmanschool huisvest op deze locatie 16 groepen leerlingen op een oppervlakte van 2.100 m2, verdeeld over 3 bouwlagen. Stichting Adullam heeft ongeveer 1.200 m² ter beschikking voor een dagactiviteitencentrum in 2 bouwlagen. Stichting Peuterspeelzaal Kiekeboe heeft ca. 70 m². De ruimten die door alle gebruikers van de brede school gebruikt worden (aula, toiletten, lift) zijn centraal in het gebouw gepositioneerd.

In de architectuur is ernaar gestreefd enerzijds de drie gebruiksfuncties herkenbaar te maken in de bouwmassa en in het gevelbeeld en anderzijds een duidelijke eenheid te realiseren waarmee het concept 'brede school' wordt benadrukt. Elk van de gebruiksfuncties heeft een eigen vorm en kleur. De verbinding en samenhang van de elementen wordt gevormd door de in het oog springende dakrand. Het dak ligt 'als een beschermende deken' over de gehele bouwmassa heen. Deze 'deken' is zowel in het horizontale als het verticale vlak herkenbaar als zelfstandig element. De verticale delen zijn bekleed met keramische tegels.

Er is veel aandacht besteed aan onderhoudsarme materialisering. Zo zijn baksteen, keramische tegels, kunststof deuren, ramen en kozijnen en PVC dakbedekking toegepast. De lage daken zijn voorzien van ecologisch mos-sedum.

Beukelmanschool

brede school 3.370 m2
PlaatsAlblasserdam
LocatieMesdaglaan/Rembrandtlaan
OpdrachtgeverDs. Joannes Beukelmanschool, Stichting Adullam
ArchitectArchitectenbureau BORN bna
Bouwtijd03/14 - 12/14

Meer projecten