Zonnige opleveringen Majoraanveld en Kervelveld

17 maart 2014

De 26 woningen aan het Majoraanveld en Kervelveld in Schiedam zijn vorige week opgeleverd. Het mooie lenteweer gaf een extra feestelijke tint aan de heuglijke momenten. Met gemiddeld 0,27 opleverpunt per woning is het team van Woonplus en Waal trots op het resultaat.

De wijk ‘De Velden’ ligt aan de noordrand van Schiedam. Ongeveer 20 jaar geleden zijn er huurwoningen gebouwd. Vanwege funderingsproblemen werd besloten de woningen te slopen en daarvoor in de plaats nieuwe te bouwen. Elf huishoudens keerden op dezelfde plek terug: zij werden van medio mei 2013 tot en met februari 2014 tijdelijk elders gehuisvest door Woonplus.

De wetering (het water dat de wijk aan de westzijde begrenst) is in de nieuwe situatie geheel zichtbaar gemaakt vanuit de straat en deze zichtbaarheid wordt als bindende factor ingezet voor de buurt en architectuur. Uitgangspunt is dat de mensen zich thuis moeten kunnen voelen. Thuis in de woning en thuis in de buurt. De voortuinen met een lage heg horen bij de woningen, maar maken vooral deel uit van de buurt.

Alle woningen hebben een lessenaarsdak met een dakopbouw. Hierdoor hebben de blokken aan de ene zijde een gevel van 3 lagen en aan de andere een gevel van 2 lagen. Een aantal schuine daken loopt af naar de straat en versterkt daardoor het perspectief en het zicht op het landschap. Het metselwerk in de plint drukt de relatie tussen de individuele woning en de buurt uit en die van de bovenbouw versterkt het gezamenlijke karakter. De plint bestaat uit verschillende kleuren bakstenen en heeft meer ‘detail’ dan de bovenbouw. De daken en dakopbouwen zijn bekleed met een gefelsde aluminium beplating in de kleur zink.

Terugkeerder Berna van Buren schreef aan de uitvoerder van Waal: “Inmiddels hebben wij de sleutel ontvangen van het Kervelveld nr 18. Ik ben er super blij mee, het ziet er keurig uit. Daarvoor wil ik jou en natuurlijk iedereen die eraan meegewerkt hebt hartelijk bedanken. SUPER!”

Buurtbewoner Lisette Stam:”Wij wonen heel dichtbij de bouwplaats van Kervelveld/Majoraanveld in Schiedam. Ik kijk er vanaf mijn balkon op. Ik wil jullie als bouwbedrijf even dikke vette complimenten maken voor de manier waarop jullie hier aan het werk zijn geweest. Het is me 100% meegevallen. Het slopen, het terrein bouwklaar maken en het bouwen zelf was fascinerend om te zien en bezorgde ons nauwelijks overlast. Ook heel boeiend was het om te zien hoe de bestuurders van de verschillende enorme vrachtwagens hun wagens met precisie manoeuvreerden tussen de huizen en auto’s door. De sfeer op de bouwplaats was volgens ons uitstekend. De bouwvakkers waren vriendelijk en respectvol. Het zag er zelfs zo "gezellig" uit dat mijn zoon van 10 tegen me zei dat hij later ook wel bouwvakker wil worden 🙂 Het is nu af, het ziet er heel mooi uit en we verheugen ons op de nieuwe bewoners."

Opdrachtgever Bob Venhuizen, directeur-bestuurder van Woonplus: “We zijn inderdaad erg blij met deze mooie aanvulling in de wijk.”

140317-De-Velden-4.JPG
140317-De-Velden-3.JPG
140317-De-Velden-2.jpg
140317-De-Velden-1.JPG
140317-De-Velden-4.JPG
140317-De-Velden-3.JPG
140317-De-Velden-2.jpg
140317-De-Velden-1.JPG