Zo maken wij de sociale huursector betaalbaar en duurzaam

4 oktober 2018

Maakbaar
In onze concept- en planontwikkeling maken wij zelf onze 3D-structuurontwerpen. Daarmee kunnen we in een korte periode de inpasbaarheid op een locatie bepalen, het bouwsysteem, de BVO’s ten behoeve van de kosten, de GBO’s voor de opbrengsten en quick scans voor constructie en bouwfysica. Op die manier kunnen wij onze opdrachtgevers vanaf de eerste fase van een project een bijdrage leveren naar haalbaarheid van het product.

Betaalbaar
Niet het product is standaard, maar het proces en de bouwmethode. Dat zorgt ervoor dat we eindeloos kunnen variëren in woningtypes zonder dat dit directe invloed heeft op de maakprijs. Flexibiliteit en maatwerk, voor een scherpe maakprijs. Slimmer bouwen, met vaste partners en toeleveranciers.

Duurzaam
Al naar gelang de vraag van de opdrachtgever bepalen wij welk energiesysteem toepasbaar is op de nieuwbouw van woningen. Onze duurzaamheidscoaches weten hier alles van. Of het nu een all-electric systeem in een woongebouw is, een individuele warmtepomp gebaseerd op bodem- of luchtwarmte in een woning, een aansluiting op een warmtenet, de optimalisatie van de thermische schil, het toepassen van duurzame en circulaire materialen etcetera; onze coaches weten bij de keuze te adviseren.

Voorbeelden
Stichting Havensteder en Waal hebben een Design & Build-overeenkomst getekend voor de realisatie van 25 all-electric appartementen aan de Snelleman- en Vletstraat in Rotterdam. De nieuwe appartementen worden vanzelfsprekend gasloos uitgevoerd. Ze hebben een luchtdichte buitenschil, een WTW-ventilatiesysteem en PV-cellen t.b.v. de opwekking van de energie voor verwarming en warm water.

Waal realiseert voor Woonplus aan het Fabriplein in Schiedam 46 woningen. Het ontwerp kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de architect, de modelleur van Waal en de opdrachtgever. Een binnenstedelijke ontwikkeling met oog voor details, duurzame materialen en verantwoord energiegebruik.

Voor HW Wonen, Alerimus en Gemeente Oud-Beijerland werd De Open Waard in Oud-Beijerland gerealiseerd: een moderne en kwalitatieve woonservicezone met diverse voorzieningen. Grootschalige nieuwbouw waarbij optimalisaties in bouwmethode en materialisatie hebben geleid tot een hoogwaardig gebouw in het sociale segment.

181002-Waal-Nieuws-Open-Waard.jpg
181002-Waal-Nieuws-Fabriplein.jpg
181002-Waal-Nieuws-Snelleman-Vletstraat.jpg
181002-Waal-Nieuws-Titelplaat.jpg
181002-Waal-Nieuws-Open-Waard.jpg
181002-Waal-Nieuws-Fabriplein.jpg
181002-Waal-Nieuws-Snelleman-Vletstraat.jpg
181002-Waal-Nieuws-Titelplaat.jpg