Woontoren Almere vanuit vogelperspectief

27 juni 2016

In het gebied Duin te Almere worden in opdracht van Amvest 190 appartementen verdeeld over vier woontorens en 2 parkeergarages gerealiseerd door Waal. ‘Gebouw C’ bereikte deze week het hoogste punt. Gerd de Lathauwer filmde in de vroege ochtend met een drone de huidige stand van zaken.

Bekijk hier hoe de gebouwen er nu voor staan.

Duin is een bijzondere ontwikkeling op een plek direct aan het Markermeer, met zicht op Amsterdam. Er wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap met bossen en stranden. Ook is er een jachthaven en komt er in de nabije toekomst een levendige boulevard. Het gebied Duin staat voor een uitgekiende openbare ruimte, geheel in de stijl van een duingebied. Met veel zorg zijn de grassen, struiken en bomen gekozen. Ook de woningen passen qua architectuur, materiaal en kleur bij deze beleving.

Gebouw C is een gebouw met 48 sociale huurappartementen. Op elke verdieping bevinden zich vier appartementen van twee verschillende types. In de kelder bevindt zich voor elke woning een berging. Via de kelderverdieping kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke parkeergarage. De appartementen zijn licht en ruimtelijk dankzij grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten is een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. Dat zorgt voor comfort en veel vrijheid bij het bepalen van de ideale inrichting. Naar verwachting wordt het appartementengebouw eind 2016 opgeleverd.

160627-Duin-vogelperspectief-2.JPG
160627-Duin-vogelperspectief-3a.jpg
160627-Duin-vogelperspectief-1.JPG
160627-Duin-vogelperspectief-2.JPG
160627-Duin-vogelperspectief-3a.jpg
160627-Duin-vogelperspectief-1.JPG