Westwijk Vlaardingen succesvol opgeleverd

4 december 2019

Het project Westwijk in Vlaardingen is opgeleverd! De 46 appartementen werden vorige week overgedragen aan Waterweg Wonen met een gemiddeld aantal opleverpunten van 1,04 per woning. De sporthal werd opgeleverd aan Gemeente Vlaardingen.

Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen kreeg Waal de definitieve opdracht gegund voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex. Het plan van Waal en KOW werd geselecteerd op basis van meest economische inschrijving en visie op ontwerp, duurzaamheid en gezondheid.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte. Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en volgens de PHPP rekenmethodiek. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

Buiten zijn rubberen speeltegels gebruikt met de uitstraling van gras. De geschakeerd geplaatste tegels kunnen gebruikt worden als dam- of schaakbord. Dat nodigt de buurt uit om samen te spelen en op te groeien.

Wij wensen de gebruikers veel gebruiksgemak en -plezier toe!

191128-Westwijk-opgeleverd-2.jpg
191128-Westwijk-opgeleverd-1.jpg
191128-Westwijk-opgeleverd-3.jpg
191128-Westwijk-opgeleverd-2.jpg
191128-Westwijk-opgeleverd-1.jpg
191128-Westwijk-opgeleverd-3.jpg