We bouwen aan onszelf (deel 2)

18 februari 2015

De renovatie van het kantoor van Waal aan de Schiedamsedijk vordert! Inmiddels is de gevel weer opgebouwd en wordt de nieuwe uitstraling duidelijk zichtbaar.

Het kantoor werd in de maand oktober ontdaan van al haar binnenmuren en gevels. Alleen het casco stond nog overeind. De nieuwe gevel bestaat uit prefab beton binnenspouwbladen, isolatie en een geheel aluminium gevel met een gedeelte vliesgevel en een gedeelte kozijnen en gevelcassettes. De lift is opnieuw omkleed en in het midden van de liftschacht is een open strook gemaakt met een glazen pui. Aan de andere zijde is een nieuwe staalconstructie neergezet met daarin een vluchttrappenhuis.

De ambitie van Waal is met het nieuwe kantoor het BREEAM Excellent/Vier Sterren certificaat te behalen. BREEAM is een norm voor de duurzaamheid van een gebouw en de manier waarop het in de omgeving is ingepast. Zo is in het ontwerp rekening gehouden met materiaalgebruik en energieverbruik in de vorm van een WKO-installatie, LED-verlichting en PV-panelen.

Op het dak van het vernieuwde kantoor van Waal aan de Schiedamsedijk in Vlaardingen is inmiddels de staalconstructie voor het ‘scherm’ en de installaties aangebracht. Het dak is blinkend wit geworden, wat vele voordelen heeft. Het witte minerale coating met titaniumdioxide reflecteert licht en warmte met als gevolg een lagere behoefte aan koeling van het onderliggend kantoor en een lagere aanzuigtemperatuur voor de installaties en koeling. Dit alles heeft een CO2 reductie tot gevolg.

In het gebouw is een extra stalen trap tussen de eerste en tweede verdieping gerealiseerd, om meer interactie tussen de teams te faciliteren. Op dit moment werken de stucadoors, wandenbouwers, installateurs en plafonneurs aan de binnenkant van het kantoor. Deze krijgt een transparante uitstraling dankzij een ruime indeling van kantoortuinen en het gebruik van glazen binnenwanden en licht meubilair.

De verhuizing naar het nieuwe kantoor vindt waarschijnlijk eind mei plaats.

150216-Kantoor-Waal-0.jpg
150216-Kantoor-Waal-1.jpg
150216-Kantoor-Waal-3.jpg
150216-Kantoor-Waal-4.jpg
150216-Kantoor-Waal-0.jpg
150216-Kantoor-Waal-1.jpg
150216-Kantoor-Waal-3.jpg
150216-Kantoor-Waal-4.jpg