Waal bouwt monumentaal

22 februari 2017

Vorige week werd voormalige spoorbrug De Hef teruggeplaatst. De welbekende monumentale oeververbinding werd in de afgelopen maanden opnieuw gestraald en gespoten. Ook op de kade vond in de tussentijd verfrissing plaats. Hof aan de Hef, bestaande uit 21 stijlvolle herenhuizen, 7 stadswoningen, 6 appartementen en 2 atelierwoningen werd gerealiseerd in opdracht van Woonstad Rotterdam. De woningen werden gebouwd na sloop van oude bebouwing. Ze hebben een laat negentiende eeuwse uitstraling.

Fraaie stijlelementen
Een aantal fraaie stijlelementen van de etalages van de voormalige bebouwing keerde terug in de entree naar de hof. De gevels hebben eigentijdse materialen en sluiten naadloos aan bij het historische straatbeeld van het Noordereiland. En dat is belangrijk op deze opvallende plek aan de voet van de Koninginnebrug.

Besloten hof aan de Hef
Naast een privé terras, buitenruimte en/of balkon geven de woningen toegang tot een besloten hof. Over de inrichting van deze hof en de indeling van de woningen hebben de kopers zelf meegedacht. Iedere woning is daarmee uniek, volledig aangepast aan de woonwensen van de kopers.

De woningen zijn ontworpen door Geusebroek Verheij Architecten en in ruim een jaar tijd gerealiseerd. Arian Kleijn, projectleider van Waal: “Het project kende veel uitdagingen: het is heel divers in woningtypes, verdiepingshoogten en vooral de materialisatie in de gevels. Het project was daardoor heel bewerkelijk, een uitdaging voor alle partners. Maar het resultaat mag er zijn! Daarom een schouderklop voor alle betrokken partijen die nauw en intensief met elkaar hebben samengewerkt.”

170222-Hof-aan-de-Hef-3.JPG
170222-Hof-aan-de-Hef-2.JPG
170222-Hof-aan-de-Hef-1.jpg
170222-Hof-aan-de-Hef-3.JPG
170222-Hof-aan-de-Hef-2.JPG
170222-Hof-aan-de-Hef-1.jpg