Volop nieuw werk

24 oktober 2017

In de afgelopen maanden is Waal met de realisatie van een heel aantal nieuwe projecten gestart. De diversiteit ervan is een mooie weergave van de brede portefeuille van woningen die Waal ontwikkelt en realiseert. Een paar voorbeelden:

Het Loo – Voorburg
In Voorburg startte de bouw van project Het Loo op de plek waar voorheen de Goede Herderkerk stond. Er worden 38 appartementen gerealiseerd in het middeldure vrijesector huursegment voor de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund.

Project Het Loo is een ontwikkeling van Waal. Robert de Pagter, Innovatieve ontwikkelaar bij Waal: “We hebben het gebouw zo opgezet dat er voor de belegger een optimaal gebouw tot stand kwam, rekening houdend met de wensen van Amvest en passend binnen de bestaande en stedenbouwkundige context van de locatie. Met een aantal informatieavonden zijn omwonenden en geïnteresseerden vroegtijdig bij het project betrokken.” Het ontwerp is van Schippers Architecten uit Den Haag. Het gebouw is geheel met 3D engineering en BIM modelling uitgewerkt binnen Waal.

Twins – Naaldwijk
In de nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk worden twee vrijwel identieke appartementengebouwen gerealiseerd: de Twins. In opdracht van Vorm Ontwikkeling realiseert Waal in totaal 50 appartementen en een stallingsruimte. De woningen worden verwarmd met restwarmte uit de Westlandse kassen.

De woningen zijn ‘Nul op de Meter’: een appartement wekt evenveel energie op als een normwoning gebruikt op jaarbasis. De architectuur kenmerkt zich door een industriële en stoere uitstraling met een strak lijnenspel. Dankzij de grote raampartijen heeft elk appartement een lichte woonkamer. De appartementen zijn verdeeld over 4 woonlagen, hebben een ruim balkon met uitzicht op het water en zijn geörienteerd op het Zuiden. Er zijn 4 verschillende woningtypen met een oppervlakte variërend van 75 tot 114 m2. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. Alle appartementen en penthouses hebben een eigen aparte (fietsen)berging en parkeerplaats.

Leyweg – Den Haag
In Den Haag is gestart met de bouw van een nieuwe 15 bouwlagen tellende woontoren. De 65 appartementen worden gebouwd op de voormalige plek van een bioscoop en zullen aansluiten op een bestaand woon- winkelcomplex van 4 bouwlagen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd in opdracht van Weboma Ontwikkeling.

De woningen voorzien gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. Daarmee krijgen de woningen minimaal energielabel A. Met de bouw van dit complex wil de gemeente Den Haag de revitalisatie van het gebied bevorderen.

Het Balkon – Maassluis
In woongebied Het Balkon realiseert Waal woontoren De Albatros met 61 appartementen plus 40 grondgebonden boulevard- en hofwoningen in Maassluis. Beide projecten zijn in opdracht van BPD en Maasdelta. De woningen hebben vrij uitzicht op de Nieuwe Waterweg en hebben vrij uitzicht over het water.

Met deze projecten realiseert Waal een mooie aanvulling op de wijk en de daarin eerder al gerealiseerde woontorens De Elbe en De Furie. De boulevardwoningen variëren in oppervlakte van 195-336 m2. De appartementen tellen 90-140 m2 en de hofwoningen 168-176 m2 BVO. De bewoners kunnen hun woning naar eigen inzicht indelen. Zo kan bij de woningen worden gekozen voor een uitbouw, voor openslaande deuren, voor een keuken afgescheiden van de woonkamer en voor een alternatieve slaapkamerindeling. Dit alles in samenwerking met de woonconsultant van Waal. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis. De hofwoningen zijn ontworpen door Venster Architecten; de boulevardwoningen door Kolpa Architecten. Theo Verburg Architecten ontwierp de appartemententoren.

171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-4.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-5.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-3.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-2.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-4.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-5.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-3.jpg
171016-Nieuwe-ronde-nieuw-werk-2.jpg