Vlaardingen West op z’n best: energieneutraal Centrumplan Westwijk

11 september 2017

Vlaardingen, 11 september 2017 – Wethouder Hoekstra van de Gemeente Vlaardingen, directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen en directeur Johan Krijgsman van Waal ondertekenden de overeenkomsten voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. Het ontwerp is van KOW Architecten.
Wethouder Arnout Hoekstra: “West op z’n best, zeggen bewoners van de Westwijk over hun wijk. Wat mij betreft geldt dat ook voor dit project. Door met elkaar samen te werken, realiseren we hier straks zowel aantrekkelijke appartementen als een gloednieuwe sportaccommodatie en dan ook nog eens energieneutraal. Een mooie aanwinst voor de wijk en de stad.”

Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en infraroodverwarming in de sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via zonnepanelen op de daken van de sporthal en de appartementen. De drie partijen werken in nauwe samenwerking, binnen een korte periode, de concrete plannen voor het gebouw verder uit. Dit jaar worden de vergunningen nog aangevraagd. De bouw van dit project vindt in 2018 plaats.

Bestuurder Marieke Kolsteeg: “Het project is een mooie eerste stap in de vernieuwing van de Westwijk en past in de energievisie van Waterweg Wonen. Wij streven ernaar om voor 2020 33% CO2-reductie in onze woningvoorraad te behalen. Voor de duurzaamheidsopgave hebben wij 10 miljoen euro extra gereserveerd.”

Johan Krijgsman van Waal, ‘Voor ons bedrijf past dit project bij onze doelstelling om verantwoord te ondernemen en bij te dragen aan het realiseren van energieneutrale gebouwen.’

170911-Ondertekening-Westwijk-2.jpg
170911-Ondertekening-Westwijk-1.jpg
170911-Ondertekening-Westwijk-2.jpg
170911-Ondertekening-Westwijk-1.jpg