Villa Hoogenburgh anno 1888 terug na 128 jaar

18 maart 2016

Volgens de archieven stond er in ‘s-Gravenzande rond 1888 een woning met de naam Villa Hoogenburgh, een vrijstaand herenhuis met landerijen. In de tientallen jaren daarna heeft de locatie vele andere (bedrijfs-) bestemmingen gehad. Nu, circa 125 jaar later, staat er een nieuwe Villa Hoogenburgh: een mooi gebouw met 21 unieke appartementen.

Het gebouw werd in de afgelopen maanden gerealiseerd. De eerste woning is inmiddels opgeleverd met 0 punten! De nieuwe bewoners namen blij hun sleutel in ontvangst. Ze verheugen zich op het wonen in hun nieuwe huis dat geheel naar eigen inzicht en wensen is ingedeeld samen met een woonconsultant van Waal. De woning is volgens het concept leefiD uitgewerkt en bewoners hadden tijdens diverse kijkmiddagen al de gelegenheid hun nieuwe woning te beleven.

Het bijzondere nieuwbouwplan sluit naadloos aan op de bestaande woonomgeving tussen het centrum van ‘s-Gravenzande en de populaire woonwijk Vreelande. Het gebouw is uniek dankzij de ligging, de fraaie vormgeving, de diversiteit van de appartementen, de eigen parkeergelegenheid en de privé fietsenberging op de begane grond.

Het gebouw telt 4 woonlagen en heeft een luxe uitstraling, zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde. De twee identieke entrees, met de ingang aan de Veilingkade, geven het gevoel van een hartelijk welkom. Er zijn 5 verschillende typen appartementen en elk appartement is uniek geworden. Het project is dan ook voor de verschillende doelgroepen, met ieder een eigen prijssegment, geschikt. Het complex heeft 2 liftinstallaties, 2 trappenhuizen en eigen (fietsen)berging op de begane grond.

Waal heeft de gehele ontwikkeling vanaf VO fase (in bouwteam) uitgevoerd voor opdrachtgever Den Hoed Project en Hoogenburgh ‘s-Gravenzande B.V. Alle adviseurs en de architect (Veldhoven Architecten) vielen binnen opdracht en verantwoordelijkheid van Waal. Het project is binnen de verwachte bouwtijd opgeleverd.

160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-1.jpg
160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-3.jpg
160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-2.jpg
160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-1.jpg
160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-3.jpg
160318-Oplevering-Villa-Hoogenburgh-2.jpg