Van droom naar prachtwoning

12 november 2014

Aan de Rigolettostraat in Hoogvliet verrijzen in hoog tempo 33 eengezinswoningen. In september is Waal gestart met de bouw, nu worden de eerste woningen opleveringsgereed gemaakt. Daarmee wordt een droom van corporatie Woonbron werkelijkheid. Bestuursvoorzitter Bert Wijbenga en zijn collega’s namen vanmorgen persoonlijk een kijkje op het project.

Het concept ‘Prachthuis’ is vernieuwend in de sector, omdat Woonbron zonder onrendabele investering deze 33 eengezinswoningen kan laten bouwen. Dit lukt mede dankzij een nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en Waal. In totaal wil Woonbron komende jaren enkele honderden van deze Prachthuizen realiseren in Rotterdam, Dordrecht en mogelijk ook in Delft. De eerste woningen worden begin december opgeleverd.

Bestuursvoorzitter Bert Wijbenga (Woonbron):”Er valt mij hier een aantal dingen op. Het belangrijkste is wel het enthousiasme en de trots die ik hier tegenkom bij alle bij het project betrokken personen. Erg mooi om te zien, het resultaat is geweldig! Ook het betrekken van onze huurders bij het bouwproces vind ik erg goed!”

Projectleider en werkvoorbereider Aarnoud Krijger (Waal): “We waarderen de manier van samenwerken met de mensen van Woonbron, dat draagt zeker bij aan een prachtig eindresultaat. Onze keten staat klaar voor een vervolg!”

141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-3.jpg
141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-1.JPG
141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-2.JPG
141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-3.jpg
141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-1.JPG
141114-Droom-wordt-werkelijkheid-Woonbron-2.JPG