Talent in Berkel en Rodenrijs

15 september 2016

Op woensdag 14 september jl. kwamen de medewerkers van Waal bij elkaar voor een Talent Bijeen-komst. Dit keer werd een bezoek gebracht aan project De Blauwe Lis te Berkel en Rodenrijs. In de bijeenkomst werden de medewerkers door het projectteam en de opdrachtgever geïnformeerd over de ins en outs van dit project en het gebied dat in ontwikkeling is.

Verder werden zij in het algemeen bijgepraat over ICT binnen Waal en de resultaten en verbeterpunten naar aanleiding van het Medewerkerstevredenheidonderzoek. Na een rondleiding over De Blauwe Lis en langs de naastgelegen Gele Lis (opgeleverd in 2015) werd de bijeenkomst afgesloten met een borrel en Italiaans buffet buiten in de nazomerzon.

Over De Blauwe Lis
Na de Gele Lis wordt ook de Blauwe Lis gerealiseerd in Berkel en Rodenrijs. De gebouwen staan in een waterrijk gebied met natuurlijke oevers. De waterkant en de kapvorm hebben gezorgd voor niet alledaagse woningen met grote dakterrassen en balkons. De 44 appartementen in De Blauwe Lis zijn gelegen aan een sfeervolle centrale hal in de vorm van een atrium. De 58 parkeerplaatsen zijn grotendeels overdekt uitgevoerd in de parkeergarage tussen gebouw de Blauwe Lis en gebouw de Gele Lis. Het parkeerdek wordt afgewerkt als natuurlijke daktuin, zodat het landschap zich als het ware uitstrekt over de daken van de garages.

De appartementen hebben een hoog afwerkingsniveau. De woonoppervlakten variëren van 76 tot 136 m2. Met de grote raampartijen fungeren de balkons en dakterrassen van de Blauwe Lis als een comfortabele uitbreiding van de woonruimte. Dankzij de hoge glazen (schuif)puien, sluiten binnen en buiten naadloos op elkaar aan. De balkons en dakterrassen zijn bovendien zo groot, dat hier gemakkelijk een tafel met stoelen èn een loungeset geplaatst kunnen worden.

Voor de begroeiing van het dak liet de architect zich inspireren door de omgeving. De siertuin is rijk gevuld met prachtige plantsoorten zoals lis, kattestaart, kalmoes en egelskop. Al deze planten groeien ook langs de oever van de Klapwijkse Vaart. De bomen die door enkele openingen in het dak groeien, maken de natuurlijke uitstraling compleet.

160914-Talent-op-Blauwe-Lis-1.JPG
160914-Talent-op-Blauwe-Lis-2.JPG
160914-Talent-op-Blauwe-Lis-3.JPG
160914-Talent-op-Blauwe-Lis-1.JPG
160914-Talent-op-Blauwe-Lis-2.JPG
160914-Talent-op-Blauwe-Lis-3.JPG