Talent Bijeen-komst op Westwijk te Vlaardingen

13 september 2019

Op woensdag 11/9 kwamen alle UTA-medewerkers van Waal bijeen op het project Westwijk te Vlaardingen. Een aantal keren per jaar komt het gezelschap bij elkaar op een project dat door Waal gerealiseerd wordt: om elkaars werk te bekijken, van elkaar te leren en elkaar op informele wijze te ontmoeten, oftewel ‘verbinden’!

De groep kreeg van uitvoerder Cor de Winter en projectleider Cees Joling een presentatie en rondleiding over het project en algemene leerpunten werden gedeeld.

Aan het Erasmusplein realiseert Waal de energieneutrale sporthal met appartementencomplex. Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen kreeg Waal de definitieve opdracht gegund het ontwerp en de realisatie. Het plan van Waal en KOW werd geselecteerd op basis van meest economische inschrijving en visie op ontwerp, duurzaamheid en gezondheid.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte. Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De middag werd afgesloten met een Italiaans buffet.

190913-Talent-Bijeenkomst-Westwijk-1.JPG
190913-Talent-Bijeenkomst-Westwijk-2.JPG
190913-Talent-Bijeenkomst-Westwijk-1.JPG
190913-Talent-Bijeenkomst-Westwijk-2.JPG