Start bouw Vroondaal aan het Park te Den Haag

21 oktober 2015

Op vrijdag 16 oktober jl. werd de officiële start van de bouw van 68 woningen in Vroondaal aan het Park te Den Haag gevierd. Vroondaal staat bekend als een exclusieve woonwijk bij het strand van Kijkduin en middenin het natuur- en recreatiegebied Madestein. Met de komst van Vroondaal aan het Park, in het zuidelijke deel van Vroondaal, wordt het woningaanbod van de exclusieve woonomgeving verrijkt met prachtige, karakteristieke huizen. Door de architect ZVA architecten is gekozen voor Chique Haagse architectuur. De architect heeft zich laten inspireren door de rijk gedetailleerde architectuur van de 19e-eeuwse huizen langs de Haagse parkranden. De woningen zijn ontwikkeld door de BPD en Synchroon en worden door Waal gerealiseerd.

Joris Wijsmuller (wethouder van de gemeente Den Haag) prees de uitstraling en kwaliteit die Vroondaal zo uniek maakt en toonde zich trots en blij dat dit hieraan ook in dit deel van Vroondaal is vastgehouden. Hij feliciteerde de toekomstige bewoners van harte met de aankoop van een woning in dit prachtige stukje Den Haag. Wicher Mol (ontwikkelingsmanager van BPD) wenste zowel de bouwer als ook toekomstige bewoners een voorspoedige bouw en snelle oplevering. Ook hij was blij met het bereikte resultaat waarbij iedere koper de kans heeft gekregen geheel op maat de eigen woning te realiseren. Walter Zeinstra (architect bij ZVA architecten) heeft het ontwerp nader toegelicht. De kwaliteit van de 19e eeuw in beeld, gecombineerd met de bouwkwaliteit van 21e eeuw, levert zonder twijfel een waardevol eindresultaat op. Na deze toespraken werd de starthandeling verricht door de wethouder, geholpen door vertegenwoordigers van de ontwikkelaars, grondexploitatiemaatschappij, architect en aannemer.

Tijdens een waar openluchtfestival was er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Onder het genot van zeer uiteenlopende hapjes en drankjes hebben toekomstige bewoners en de betrokken partijen elkaar uitgebreid kunnen spreken. Daarmee is de bouw van fase 1 officieel gestart.

151023-Vroondaal-1e-paal-3.jpg
151023-Vroondaal-1e-paal-1.jpg
151023-Vroondaal-1e-paal-2.jpg
151023-Vroondaal-1e-paal-3.jpg
151023-Vroondaal-1e-paal-1.jpg
151023-Vroondaal-1e-paal-2.jpg