Start bouw Alphatoren aan Parkplein in Leiden

2 februari 2017

Green Real Estate B.V. ontwikkelde met Bogor Projectontwikkeling in samenwerking met de gemeente Leiden de Alphatoren aan de Lammenschansweg in Leiden. Project ‘Alpha’, zoals de nieuwe naam bij oplevering luidt, wordt turnkey gerealiseerd voor Vesteda door Waal. Op woensdag 1 februari vond de start bouw handeling plaats.

Wethouder Paul Laudy was aanwezig namens de gemeente Leiden. Samen met het projectteam werd het startsein gegeven voor een spectaculaire lasershow over de ontwikkeling. Alle samenwerkende partijen waren voor de gelegenheid uitgenodigd om met elkaar het glas te heffen op een succesvolle bouw. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2018.

Woontoren Alpha is een modern woongebouw bestaande uit 17 verdiepingen met 134 appartementen en commerciële ruimten op de begane grond. Vesteda zal de woningen in het middensegment gaan verhuren. De appartementen zijn ruim van opzet (80 m2) en direct gelegen aan het recent gerealiseerde fraaie Parkplein.

Met de nieuwe Alpha toren, in combinatie met (Y)ours Leiden en het ROC rondom het centrale Parkplein, ontwikkelt Lammenschans zich als een volwaardig woon-, leef-, werk-, winkel- en recreatiegebied voor Leiden. Een inspirerende omgeving voor jongeren, studenten en natuurlijk voor de Leidenaar die geïnspireerd raakt door de ontwikkeling aan de rand van de historische stad.

170202-Start-bouw-Alphatoren-3.jpg
170202-Start-bouw-Alphatoren-1.jpg
170202-Start-bouw-Alphatoren-2.jpg
170202-Start-bouw-Alphatoren-3.jpg
170202-Start-bouw-Alphatoren-1.jpg
170202-Start-bouw-Alphatoren-2.jpg