SEW Eurodrive inspireert Waal: “ademen en eten zijn even belangrijk”

6 februari 2015

Op donderdag 5 februari jl. bracht een dertigtal medewerkers van Waal een bezoek aan het bedrijf SEW Eurodrive te Rotterdam. Het doel was: inspiratie opdoen bij een innovatief bedrijf uit een andere sector. De zogenoemde ‘inspiratiesessies’ zijn vrijblijvende bijeenkomsten voor alle medewerkers van Waal.

Tijdens de inspiratiesessie kregen de medewerkers van Waal inzicht in hoe SEW Eurodrive Lean doorgevoerd heeft in de organisatie en op welke manier de medewerkers daarin betrokken worden. Minstens net zo belangrijk als werken is verbeteren, "Ademen en eten zijn beide van wezenlijk belang: er is geen keuze.", aldus de directeur van het bedrijf. Na de presentatie volgde een rondleiding in de fabriek.

SEW Eurodrive staat voor aandrijftechniek, beweging, innovatie, kwaliteit en service. “Wij bewegen transportbanden, daken van sportstadions, montagelijnen, bagage in luchthavens of mensen op roltrappen. En wij bewegen onszelf.” Dagelijks werken ruim 550 onderzoekers en ontwikkelaars aan de toekomst van de aandrijfautomatisering. Wereldwijd zijn meer dan 14.000 medewerkers in de weer om aandrijfproblemen op te lossen en processen te optimaliseren.

SEW Eurodrive maakt o.a. motorreductoren, tandwielkasten en frequentieregelaars. ‘Innovate, don’t imitate’ is hun grondbeginsel. Het bedrijf introduceerde het modulaire systeem van motorreductoren. Daarmee kunnen meer varianten gebouwd worden met minder onderdelen, waardoor veel meer keuzemogelijkheden ontstaan. Lean is ver doorgevoerd in de bedrijfsvoering.

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren diverse verbeteringen doorgevoerd:
– Producten worden volgens het one-piece-flow principe geassembleerd in productiecellen;
– De standaardlevertijd werd verkort van drie weken naar vijf werkdagen;
– Het vloeroppervlak van de fabriek is met 70% verkleind (terwijl de output is toegenomen);
– Medewerkers hebben een belangrijke rol in de verbeteringen binnen het bedrijf.

Wilt u ook geinspireerd worden door dit bedrijf? Kijk op www.sew-eurodrive.nl

150206-Inspiratiesessie-SEW-6.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-5.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-4.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-2.jpg
150206-Inspiratiesessie-SEW-1.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-3.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-6.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-5.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-4.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-2.jpg
150206-Inspiratiesessie-SEW-1.JPG
150206-Inspiratiesessie-SEW-3.JPG