Senioren- en zorgwoningen Oostpoort Amsterdam opgeleverd

19 januari 2016

In de afgelopen week leverde Waal in Amsterdam het project ‘Oostpoort Blok 13’ op. In opdracht van Habion Ontwikkeling B.V. werden de (zorg)woningen gerealiseerd.

Het gebouw is fraai vormgegeven en past in de stedelijke omgeving. Met een uniek en vernieuwend concept: zowel vrije sector huurwoningen voor ouderen als woningen voor mensen die zorg nodig hebben, zijn ondergebracht in één gebouw.

‘Blok 13’ is gebouwd in een U-vorm rond een binnentuin en bestaat uit twee delen. Het “Noord deel” is verhuurd aan Amstelring. In dit deel van het appartementengebouw zijn onder andere woningen en voorzieningen gerealiseerd voor mensen die (intensieve) zorg nodig hebben. Amstelring heeft hier geen klassiek verpleeghuis, maar heeft appartementen voor mensen met een zorgindicatie. De ruime woningen geven een gevoel van vrijheid en privacy, terwijl er toch 24 uur per dag professionele zorg aanwezig is. De thuissituatie met partner, familie en vrienden kan dan ook gewoon doorgaan.

Het “Oost + Zuid deel” biedt 74 moderne, comfortabele 2- en 3-kamer huurwoningen en een studio in de vrije sector. Met voorzieningen onderin het gebouw én in de directe omgeving. Deze woningen zijn bestemd voor zelfstandig wonende 55+ ers.

Deze ontwikkeling werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inspanningen van de gemeente Amsterdam. Voor de verlening van zorg werkt Habion nauw samen met zorgaanbieder Amstelring. Voor dit project maakt Habion gebruik van de lokale kennis van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot, betrokken bij de ontwikkeling van Oostpoort Blok 13.

160120-Oostpoort-opgeleverd-3.jpg
160120-Oostpoort-opgeleverd-2.jpg
160120-Oostpoort-opgeleverd-1.jpg
160120-Oostpoort-opgeleverd-3.jpg
160120-Oostpoort-opgeleverd-2.jpg
160120-Oostpoort-opgeleverd-1.jpg