Scheveningen verrijkt met De Windes

7 november 2018

Deze week worden de eerste appartementen van gebouw HaagWinde in Scheveningen opgeleverd. De in totaal 28 exclusieve appartementen zijn verspreid over acht woonlagen. Alle woningen hebben een royale buitenruimte.

Het project De Windes wordt door Waal gerealiseerd in opdracht van Weboma Ontwikkeling en Respect Zorggroep en bestaat uit ZeeWinde en HaagWinde. In ZeeWinde is voor Respect Zorggroep opgenomen een vooruitstrevend woon-zorgconcept met diverse faciliteiten en hoogwaardige zorgappartementen die met het oog op (toekomstige) zorgbehoeften zijn ingericht.

De woningen van HaagWinde variëren in oppervlakte van 73 tot 340 m2. Via een plint die toegang geeft tot de afzonderlijke entrees zijn de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van HaagWinde eenvoudig gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige faciliteiten zoals een kapper, een praktijk voor fysiotherapie en een grand café/restaurant.

De bouwstijl van de Windes is een moderne vertaling van de Haagse School. Hiermee speelt de architect in op de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in de jaren ’30 stijl langs de Nieuwe Parklaan. Het gebouw heeft een rustige voorname uitstraling. Opvallend zijn de in zandgele baksteen uitgevoerde gevels met grote raampartijen. In de appartement heeft men optimale lichtinval en een wijds uitzicht over de prachtige groene omgeving.

181105-De-Windes-opgeleverd-1.jpg
181105-De-Windes-opgeleverd-3.jpg
181105-De-Windes-opgeleverd-2.jpg
181105-De-Windes-opgeleverd-1.jpg
181105-De-Windes-opgeleverd-3.jpg
181105-De-Windes-opgeleverd-2.jpg